Här kommer det utlovade receptet på en farligt god ananaskaka...
Jag gjorde den här kakan till mina dansare igår på våran våravslutning,,,tyvärr så glömde jag ju att ta kort på den,,,det kom jag på först när kakan var slut,,,å det lär väl inte se så lockande ut med en tom pajform;-).
Ananaskaka
150gr smör
½ dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
smält smöret i en kastrull,rör i dom torra ingredienserna
klä en pajform ända upp på kanterna med degen.
fyllning:
2dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500gr krossad ananas som du hällt av ordentligt i ett durkslag(jag tog en träslev och tryckte ut vätskan med ,det gick snabbare så,annars ska det stå och rinna av nån timme)
rör ihop fyllningen och bred över pajdegen.
.....och skjuts in i ugnen på 175¤ celsius i 40min.
Servera kakan ljummen med antingen vispad grädde,vaniljglass eller som jag tycker är godast.
Vispad matlagningsyoghurt smaksatt med lite vaniljsocker,florsocker och en aning ingerfära!
Det är nästan så man lär skriva en liten varningstext och sätta på kakan.
Farligt god!!! ,-)
Lycka till med kakan
Det går säkert att byta ut ananasen mot rabarber eller jordgubbar,men rackans va gott det är med ananasen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar